Šestnajsti dan

16. dan mi je postregel z vrhunskimi pogoji. Ampak preden začnem pisat moram še enkrat pohvalit SURF CENTAR PERNA in družbo v kampu Perna. Za nepozaben sprejem ter res sijajen večer in praznovanje polletja s pogledom na mesto Korčula.

Zdaj pa na morje, ki je bilo danes skoraj brez vetriča in valov, kar je pomenilo presupanih 50km v 8h urah in pol. Iz Perne direktno, kar po sredini do Žuljane. Tokovi so bili idealni le na ladje sem pozabil, katere si izbereje tudi to linijo ampak smo se dogovorili in mirno odpluli vsak svojo pot. Malo naprej od Žuljane sem se ustavil v prekrasnem mini zalivčku, ki je bil na žalost zasmeten. Pobral sem, kar je bilo v moji moči in odšel naprej. Kot vedno me je morje ponovno nagradilo z delfini. Res so lepe in fascinantne živali. Pristal sem v Prapratnem. zelo majhen kraj s trajektno luko in kampom. No in peščeno plažo, kar mi ni všeč in moram najti kotiček brez mivke, ker jo ne bi rad imel povsod za zmeraj😕

Danes res ena kratka, sej sem dobesedno letel s SUPom. Jutri pa me, kot kaže čaka cilj in zaključek moje avanture. Vreme naj bi dopuščalo pot do Dubrovnika, potem pa odvisno od ure, vetra ter kdaj bom v Dubrovniku, če mi bo uspelo zaveslati še do trdnjave.

Se slišimo jutri, maham👋

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja