Enajsti in dvanajsti dan

Kaj naj povem o včerajšnjem dnevu? Od Sevida mimo malega Drvenika in nato vele Drvenika do Šolte je šla gladko, po pričakovanju sem šel na južno stran da sem se skril vetru iz kopnega in mirno odSUPal do Šolte. Tam srečam možakarja na ladjici in njegove prve besede so bile: “ti si slovenac jel takio?” pa sploh še nisem spregovoril, pravim da sem in kako je vedel. “pa jedino ste vi tako ludi, da radite ovake stvari”🙈 poklepetava, svetuje mi naj grem direkt preko, samo ne isti dan, ker me bo maestral dobil. No nisem ga ubogal, kakšne pol ure za tem sem že obžaloval svojo odločitev in bil na kolenih, še malo kasneje pa že sedel in se boril z valovi, nato še z norci z gliserji. Res čisto brez obcutka in to cele horde nikoli konca. No prilezem do Hvara, kam zdaj? Brez energije izberem prvo plažo in samo padem, ne glede na vse, če koga motim naj me odnese jaz se nemorem premakniti. No izkazalo se je za čisto fajn izbor. Imel sem mir od žuranja v naslednji uvali pa še nikogar ni motil moj tabor. Je pa res da sem ostal že drugi dan brez elektrike. Čez noč sem spraznil še zadnje procente. Ampak, ok za danes nisem rabil nič, ker sem imel samo 23km pred sabo, do mesteca Zavala.
Hvar je lep otok in všeč mi je, da skrbijo tudi za odpadke, saj je na vsaki plaži koš za smeti. Kljub temu se nekaterim ne da odnesti svojih smeti do koša meter stran, ki je mimogrede še spotoma pri edinem vhodu/izhodu na plažo. Pa vseno navkljub lepoti in skrbi za okole se mi ne zdi to dobra destinacija za SUPanje, saj so valovi vsaj na južni strani vedno od zjutraj do zjutraj. No počasi turistično sem priveslal v Zavalo, kjer sem požel veliko zanimanja za svojo avanturo. Pa še brez težav so me prklopil na “štrom”. Tako da bravo in če boste v teh koncih nujno na kak coctail v Terra Nova – Beach & Cocktail Bar.

Naprej počivanje in sprehod po mestu na sladole in počasi priprave za napad na Pelješac. Še korak dlje od Kopra in korak Bližje Dubrovniku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja